Доступність посилання

ТОП новини

Грузія готова вирішувати спірні питання з Росією шляхом міжнародних переговорів


Міхеїл Саакашвілі назвав умови за яких Грузія готова до переговорів з Росією.

У своєму зверненні до нації президент Грузії сьогодні наголосив, що вирішення спірних питань з Росією має відбуватися шляхом міжнародних переговорів, де Російська федерація може бути «тільки учасником, але не провідною силою».

Він також зазначив, що ті зони безпеки, які створюються навколо зон конфлікту, є «тимчасовими заходами, а не невизначеними у часі явищами».

Ще однією головною умовою ведення таких перемовин Саакашвілі назвав «виведення російських окупаційних військ».

Наразі, лише російські ЗМІ повідомляють про початок виведення збройних сил Росії з грузинських населених пунктів на територію Південної Осетії. Генерал-полковник Анатолій Новіцін на брифінгу повідомив, що «почалося виведення російських миротворців і сил підтримки». Тим часом речник Міністерства внутрішніх справ Грузії Шота Утіашвілі сказав агенції AFP, що «немає ознак» виведення російських бойових підрозділів з грузинської території.

Такої домовленості досягнули минулого тижня президент Росії Дмитро Медведєв та президент Франції Ніколя Саркозі.

За повідомленням прес-служби Кремля, домовленість передбачає починаючи з 18 серпня «виведення військового контингенту, долученого в посилення російським миротворцям у зв'язку з грузинською агресією проти Південної Осетії, у визначену рішенням СКК 1999 року зону безпеки і власне на територію Південної Осетії».
XS
SM
MD
LG