Доступність посилання

ТОП новини

Українські громади СНД позбавлені правдивої інформації про Україну


Сьогодні у Києві у рамках роботи 9-того Світового конгресу українців відбулося засідання комісії СКУ з прав людини. Найгостріші дискусії точились довкола захисту національних прав українців у країнах СНД: серед іншого, йшлося про звуження прав українських організацій у Росії, Білорусі та Узбекистані (проведення лише культурних заходів), браку інформації про події в Україні, порушення прав українців за етнічною ознакою у Росії та Узбекистані.

Як заявив в інтерв‘ю Радіо Свобода Президент СКУ Аскольд Лозинський, «нинішній Конгрес планує виробити спільну позицію світового українства щодо захисту прав українських громад у СНД, а також щодо мовної політики усередині України. Ще одне важливе завдання СКУ – проведення заходів до 75 роковин Голодомору в Україні».

Світовий конгрес українців утворено як міжнародну неполітичну організацію - об‘єднання українських громад у 1967 році. Відтоді, серед головних завдань Конгресу – підтримка українських громад, допомога Україні, підтримка демократичних змін в українському суспільстві.
XS
SM
MD
LG