Доступність посилання

ТОП новини

Росія формує «буферну зону» на території Грузії навколо Південної Осетії


Російські танки неподалік грузинського міста Ґорі 19 серпня 2008р.
Російські танки неподалік грузинського міста Ґорі 19 серпня 2008р.

Росія заявляє, що її військо формує «буферну зону» навколо сепаратистської Південної Осетії і що її військові залишаться там стільки, скільки Москва вважатиме за потрібне.

Про це сказав заступник голови генерального штабу Росії генерал-полковник Анатолій Новговіцин у Москві: «На першому етапі будуть вісім постів на першій лінії, буде менше, ніж батальйон, 272 особи. Пізніше буде друга лінія, вже по адміністративному кордону Осетії. Вони, звичайно, мають бути забезпечені в інженерному плані, оснащені та підготовлені для постійної життєдіяльності миротворців».

За словами Ноговіцина, російські війська мають мандат на перебування у буферній зоні навколо Абхазії, яка також відділилася від Грузії. Ноговіцин зауважив, що ця зона включає і місто Сенакі, де є летовище і велика база грузинських збройних сил.

Росія відхилила проект резолюції ООН, який закликав до негайного виведення російського війська з Грузії. Вчора НАТО заявило, що заморожує стосунки з Росією до виведення російського війська з Грузії.

Декілька російських військових вантажівок сьогодні перетнули російсько-грузинський кордон, але ознак масового виведення російського війська з грузинської території, на якому наполягають західні країни, немає.

Кремль повідомив, що вчора під час телефонної розмови з президентом Франції Ніколя Саркозі президент Росії Дмитро Медведєв пообіцяв, що виведе російське військо з грузинської території до 22 серпня.

(Прага)
  • Зображення 16x9

    Марія Щур

    В ефірі Радіо Свобода, як Марія Щур, із 1995 року. Кореспондент, ведуча, автор програми «Європа на зв’язку». Випускниця КДУ за фахом іноземна філологія та Центрально-Європейського університету в Празі, економіст. Стажувалася в Reuters і Financial Times у Лондоні, Франкфурті та Брюсселі. Вела тренінги для регіональних журналістів.

XS
SM
MD
LG