Доступність посилання

ТОП новини

Егоїстична еліта? Чому «забувають» вивішувати державний прапор? Хто врегулює Інтернет-торгівлю? (Огляд преси)


Київ – «Україна стала лідером демократизації на просторах СНД. Але ми зупинилися на півдорозі. У нас дуже егоїстична еліта. Вона не відчуває повною мірою відповідальності за державу й не готова відстоювати її інтереси», – стверджує в «Газеті по-українськи» політолог Олександр Дергачов. На його думку, українці готові до змін. Але треба, щоб якась політична сила взяла на себе відповідальність.

Якщо рівень патріотизму визначати через ставлення суспільства до державного прапора, то в Україні з патріотизмом великі проблеми, пише газета «Голос України». Коли вітчизняні ЗМІ обурилися, що навіть на День Конституції державні установи, в тому числі деякі міністерства, «забули» вивісити державні прапори, з'ясувалося, що вони... мають таке право. Адже в країні нема законодавчого акта, який регламентує, в яких випадках, де саме і як слід використовувати державну символіку. Тож кожен діє на власний розсуд, зазначається в статті «Індикатор патріотизму».

Газета «Діло» з’ясовувала, чи можливо побудувати гарний дім за гроші, виділені Кабміном на ліквідацію наслідків стихії в шести західних областях. За максимальну суму компенсації, а це близько 230 тисяч гривень на будівництво одного будинку, плюс допомога з місцевих бюджетів і залучення до роботи самих постраждалих можна збудувати пристойне житло, заявили журналістам місцеві чиновники. Стаття називається «Хати від Кабміну».

«Газета 24» інформує, що чиновники податкової адміністрації вирішили посилити контроль за бізнесом у мережі й готують закон про ліцензування Інтернет-торгівлі. Головні претензії до віртуальних бізнесменів: несплата податків і обман споживачів. Інтернет став серйозним конкурентом традиційному бізнесу. За оцінкою експертів, сьогодні щорічний обсяг торгів в українській частині Інтернету становить близько $500 млн. Податківці переконують, ця цифра удвічі більша й уже перевищує $1 млрд. у рік. Саме тому вони упевнені у необхідності регулювання цього ринку.

Газета «Діло» продовжує досліджувати цінову ситуацію в столичних супермаркетах. У серпні, пише видання, ціни в Києві фактично не підвищувались. А деякі види товарів, зокрема овочі і фрукти, навіть подешевшали на 20-40%. Експерти кажуть, що це тимчасово, з кінця вересня ціни на них знову зростуть. Докладніше про це розповідається в статті «Інфляція взяла відпустку»

(Київ – Прага)
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG