Доступність посилання

ТОП новини

Парламент Грузії продовжив дію «воєнного стану» в країні до 8 вересня


Таким чином депутати задовольнили прохання президента Міхеїла Саакашвілі, який у своєму зверненні до парламенту наголосив на тому, що російські війська й далі перебувають на території Грузії – в супереч угоді про припинення вогню.

«Дії «воєнного стану» продовжено до 8 вересня, оскільки Росія не виконала усі 6 пунктів угоди про припинення вогню, підписаної за допомогою Франції і Євросоюзу», – заявив міністр юстиції Грузії Нікалос Гварамія.

А голова парламентського комітету з питань євроінтеграції Давид Дарчіашвілі зазначив, що після виведення із Грузії основних сил, частина російських військ і далі контролює низку стратегічно важливих територій.

У п’ятницю увечері Росія оголосила про закінчення виведення військ із «внутрішніх» районів Грузії.

Саакашвілі назвав це «кроком у правильному напрямку», але зазначив, що про повне звільнення грузинської території можна буде говорити лише після того, як російських миротворців у зонах конфліктів у Південній Осетії та Абхазії замінять міжнародні сили.

«У нас не повинно бути ілюзій – шлях до звільнення Грузії буде дуже тяжким, із багатьма перепонами. Цілком зрозуміло, що до тих пір, поки окупаційні війська не будуть замінені міжнародними спостерігачами, не можна буде розраховувати на повне звільнення території Грузії», – наголосив Міхеїл Саакашвілі.

На засіданні Ради національної безпеки Грузії Саакашвілі доручив уряду розпочати активну роботу з відновлення інфраструктури країни, котрій під час збройного конфлікту з Росією було завдано значної шкоди.

********
Російські підрозділи й далі контролюватимуть грузинське місто Поті – Ноговіцин

За словами заступника начальника Генерального штабу збройних сил Росії Анатолія Ноговіцина, це повністю відповідає взятим на себе Москвою міжнародних зобов’язань.

Говорячи про це у суботу, Ноговіцин зазначив, що Поті не входить у так звану «зону безпеки Грузії», але в разі потреби «миротворчі підрозділи будуть висуватися з опорних пунктів, щоб присікати провокації з грузинського боку».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG