Доступність посилання

ТОП новини

Популярність Президента зростає? Земельні вподобання регіоналів (Огляд преси)


Київ – «2008 рік засвідчив, що Президент дедалі більше використовує давню політтехнологію «поділяй і пануй», – заявив «Газеті 24» політолог Андрій Єрмолаєв. У цій ситуації Ющенко відкрито не протистоятиме Тимошенко. Однак його радикалізм виражатиметься у дестабілізації роботи парламенту й уряду. «Президент не вдаватиметься до радикальних методів політичної боротьби, — наголошує інший експерт «Газети 24» політолог Вадим Карасьов. — Віктор Ющенко зараз реалізовується як політик з історичною й геополітичною місією. Він уже знайшов свою ідентичність не у внутрішній, а у зовнішній політиці». А внутрішню політику, як зазначають газетярі, Ющенко віддав на відкуп голові своєї канцелярії Віктору Балозі.

У цьому ж числі «Газета 24» пише, що незабаром Філіпп Кіркоров, може дістати на додачу до звання народного артиста України солідну ділянку землі на берегах Дніпра. А все тому, що вчора Партія регіонів у Київраді скасувала прокурорський протест проти будівництва на Дніпровській Набережній. Ділянку землі у 8,15 га тут нагледів іще один народний артист України, а заодно член Партії регіонів — Ян Табачник. Він планує звести на Набережній центр свого імені. А лобіював питання про скасування прокурорського протесту також член Партії регіонів Олексій Омеляненко. Більше про земельні вподобання регіоналів розповідається в статті « Ботсад забудують котеджами, або Кіркоров на Дніпрі».

Віктор Ющенко переживає зараз певний підйом електоральних симпатій, стверджує експерт «Газети по-українськи». Трагічні грузинські події сталися для нього вчасно. У конфлікті на Кавказі Президент вибрав достатньо чітку позицію. А на тлі загострення відносин Росії і Заходу він буде найпотужнішим українським суб’єктом. Це додаватиме Ющенкові симпатій виборців, зазначається в матеріалі «Спроби відсторонення Ющенка від влади приречені на невдачу».

Лише 2 із 7 комплектів шкільної форми придатні для використання, стверджують фахівці. Більшість одягу пошита з синтетичних тканин, хоча на етикетці зазначено, що там 50% вовни. Така форма небезпечна для школярів, наголошується в статті «Дітей одягають у поліетилен», яку друкує газета «Сегодня».

Сьогодні в Україні 100 тисяч дітей живуть в інтернатах і дитячих будинках. Чому ж у державі процвітає сирітство, незважаючи на чималу кількість дитячих програм і субсидії? Це з’ясовувала газета «Україна молода» у статті «Дім зігрітих сердець».

(Київ – Прага)
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG