Доступність посилання

ТОП новини

Реакція в Росії на рішення України щодо Чорноморського флоту неприйнятна – МЗС


Українська сторона на зустрічі з тимчасовим повіреним у справах Росії в Україні закликала до стриманості і коректності в оцінках цілком обґрунтованих та правомірних дій України, повідомила прес-служба Міністерства закордонних справ.

Російському дипломатові нагадали, що рішення України стосовно Чорноморського флоту схвалені у повній відповідності до вимог двосторонньої Угоди про статус та умови перебування Чорноморського флоту Росії на території України.

Українська сторона сподівається, що російський Чорноморський флот адекватно сприйме запроваджені правила та неухильно дотримуватиметься їх, мовиться в повідомленні.

Останнім часом чільні російські військові критикували поновлення Україною первісних дозвільних умов пересування Чорноморського флоту на її території й через її кордони й заявляли, що українські законодавчі акти для них не є вказівкою до дії.

А вчора й президент Росії Дмитро Медведєв, коментуючи укази Президента України й постанови українського уряду про це, заявив, що російський флот діє в Україні на підставі міжнародної угоди, яка має пріоритет перед «указами місцевої влади», і виконуватиме накази свого верховного головнокомандувача збройних сил, тобто самого президента Росії.

МЗС України своєю заявою в відповідь нагадало російському керівникові, що встановлення порядку пересування російських військ на українській території здійснено якраз на підставі міжнародної угоди.
XS
SM
MD
LG