Доступність посилання

ТОП новини

Верховну Раду офіційно інформували про рішення НУНС вийти з коаліції


Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк у четвер на пленарному засіданні Верховної Ради поінформував народних депутатів, що до нього надійшла ухвала фракції «Наша Україна – Народна самооборона» про її вихід із демократичної коаліції.

Спікер нагадав, що рішення фракції набуває законної чинності не пізніше ніж через 10 днів із моменту ухвалення, а відтак не пізніше ніж у 4-денний термін відповідне розпорядження Голови Верховної Ради зобов’язана опублікувати газета «Голос України».

Арсеній Яценюк також повідомив, що за Конституцією в тому разі, якщо рішення фракції набуде законної сили, у Верховній Раді протягом 30 днів повинна бути сформована нова коаліція.

Якщо ж така коаліція не буде сформована, то Президент теж за Конституцією має право достроково припинити повноваження Верховної Ради.

При цьому Голова парламенту наголосив, що оголошена на сьогоднішньому засіданні Верховної Ради інформація не є офіційним оголошенням про розпад коаліції. «Я інформую про надходження такої заяви. Це не заява про припинення діяльності коаліції», – сказав він.
XS
SM
MD
LG