Доступність посилання

ТОП новини

Кислинський звинувачує Тимошенко в реалізації російського сценарію


Заступник керівника Секретаріату Президента Андрій Кислинський звинувачує Прем’єр-міністра Юлію Тимошенко в реалізації російського сценарію політичної кризи в Україні. Про це сказано в повідомленні прес-служби Президента.

За словами Кислинського, небажання Тимошенко прислухатися до вимог Глави держави свідчить про неукраїнське походження сценарію української кризи.

«Очевидно, що можлива підтримка з боку Росії на майбутніх президентських виборах для Юлії Тимошенко важить більше, ніж захист національних інтересів власної держави», – зазначає Кислинський.

Він каже, що відсутність адекватної реакції на останні події, зокрема, на ультиматум Президента Віктора Ющенка, породжена психологічною кризою.

«Створюється враження, що Прем’єр-міністр Тимошенко переживає психологічну кризу, пов’язану з невідповідністю власних амбіцій і національних інтересів України», – заявив Кислинський.

Він зауважив, що Тимошенко так і не озвучила серйозної позиції на вимоги Ющенка.

«Школярські жарти на сторонні теми, якими глава уряду «веселить» країну, при всій повазі до неї, важко назвати позицією серйозного політика», – зазначив Кислинський.

«Можна припустити, що небажання Прем'єр-міністра дати чесну оцiнку подiям у Грузiї та їх можливому впливу на Україну пояснюється її побоюванням знову отримати нев’їзний статус до Росiї. Однак немає жодних розумних пояснень антиконституцiйним дiям нової коалiцiї Блоку Тимошенко, Партiї регiонiв та комунiстiв, якими є голосування за антидержавнi закони, що порушують баланс системи влади у країнi», – зауважив заступник голови президентського Секретарiату.

********
Прем’єр Юлія Тимошенко заявила у суботу, що умови Президента Віктора Ющенка, висунуті ним як вимоги для збереження парламентської коаліції між фракціями БЮТ і НУНС, зумовленими майбутніми виборами Президента.

5 вересня Віктор Ющенко висловив упевненість, що політична криза в країні може бути вирішена шляхом проведення переговорів політичних сил.

Він зазначив, що для того щоб фракції повернулися до переговорного процесу, необхідно сформулювати єдину позицію української влади щодо ситуації в Грузії, а також скасувати всі, за його словами, антиконституційні закони, які були ухвалені Верховною Радою після 2 вересня.

********
18 серпня заступник голови Секретаріату Президента Андрій Кислинський заявив, що Секретаріат передасть до правоохоронних органів матеріали «щодо ознак державної зради і політичної корупції у діях Прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко».

Пізніше повідомили, що такі матеріали передали СБУ для перевірки. А згодом Служба безпеки України передала частину матеріалів до Генеральної прокуратури.

Прем’єр-міністр назвала ці звинувачення абсурдом, а Блок Юлії Тимошенко поставив вимогу звільнення голови Секретаріату Президента Віктора Балоги.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG