Доступність посилання

ТОП новини

МЗС України сподівається на угоду про посилене партнерство з ЄС


Як заявив заступник міністра закордонних справ Костянтин Єлісеєв, «саміт ЄС в Евіані відкриє нову сторінку в стосунках між Україною та Євросоюзом, яка базуватиметься на принципах політичної асоціації та економічної інтеграції».

Також Костянтин Єлісеєв повідомив, що Україна порушуватиме на саміті у Франції питання щодо виконання європейською стороною домовленостей про спрощення процедур оформлення віз українським громадянам.

Метою української сторони є встановлення безвізового режиму між Україною та ЄС, а одним зі здобутків саміту має стати офіційне започаткування діалогу з цього приводу, наголосив заступник міністра закордонних справ.

12-й саміт Україна – ЄС у французькому місті Евіан має розпочатися 9 вересня.

Країни-члени Євросоюзу підготували проект підсумкової заяви свого саміту з українською стороною, в якому мовиться, що вони «визнають» – навіть не «поділяють» – «європейські прагненя України».

Оглядачі звертають увагу, що політичним жаргоном ЄС перспектива вступу до Євросоюзу позначається зовсім іншими словами – «європейська перспектива», – яких немає в проекті заяви.
XS
SM
MD
LG