Доступність посилання

ТОП новини

У Парижі розпочався саміт Україна – ЄС


Після прибуття Президента Віктора Ющенка у Францію для участі в саміті і його офіційної зустрічі розпочався офіційний ланч, після якого запланована зустріч Ющенка й Президента Франції Ніколя Саркозі у вузькому колі.

Після цієї зустрічі почнеться пленарна сесія 12 саміту Україна – ЄС.

У складі офіційної делегації, яка супроводжує Президента України, – секретар РНБО Раїса Богатирьова, міністр закордонних справ Володимир Огризко, міністр юстиції Микола Оніщук.

Із боку Європейського Союзу в саміті беруть участь Президент Франції, яка головує в ЄС, Ніколя Саркозі, голова Європейської Комісії Жозе Мануель Баррозу і верховний представник ЄС із питань спільної зовнішньої політики й політики безпеки Хав’єр Солана.

Основними завданнями саміту для України є досягти політичних домовленостей про укладення нової посиленої угоди між Україною і ЄС на принципах асоціації, а також досягнення домовленостей про початок діалогу щодо визначення умов для запровадження безвізового режиму з країнами ЄС.

Як повідомляла українська сторона, Київ планує також порушити на саміті питання Голодомору.

Раніше передбачалося, що XII саміт Україна – ЄС відбудеться у французьку місті Евіані, однак останньої хвилі його перенесли до Парижа через напружений графік Президента Франції Ніколя Саркозі.
XS
SM
MD
LG