Доступність посилання

ТОП новини

Святослав Вакарчук складає депутатські повноваження


Депутат Верховної Ради, член фракції Блоку «Наша Україна – Народна самооборона», музикант, лідер гурту «Океан Ельзи» Святослав Вакарчук подав в апарат парламенту заяву про складення ним депутатських повноважень.

«Сьогодні я подав заяву про складення мною повноважень народного депутата України. Це рішення стало підсумком важких роздумів протягом декількох місяців і здається мені чесним кроком стосовно виборців», – мовиться в заяві.

На думку Святослава Вакарчука, нинішній склад Верховної Ради не виконав своєї основної ролі – будувати Україну як європейську державу.

«Безперервні міжпартійні та внутрішньопартійні суперечки, якими переймаються ті, хто повинні вести Україну як сучасну державу вперед, деморалізували суспільство усередині країни і підривають її авторитет ззовні», – заявляє він.

Святослав Вакарчук вважає, що політичне життя країни звузилося до безжалісної боротьби за владу, жертвами якого стають національні інтереси.

«За таких умов єдиний шлях бути собою – це піти», – вважає він.

Святослав Вакарчук дякує виборцям за довіру до себе і зазначає, що не розцінює прихід у політику як крок у своїй кар’єрі співака.

Він наголосив, що повертається до активного громадського життя.

Святослав Вакарчук обраний депутатом Верховної Ради за списком НУНС, у якому був 15 номером. Фракція НУНС має 72 місця у парламенті.
XS
SM
MD
LG