Доступність посилання

ТОП новини

«Президент має бути, як королева у Великій Британії» – Губський


Заступник голови фракції БЮТ заявляє, що блок активно готується до позачергових парламентських виборів.

Як сказав Богдан Губський в інтерв’ю телеканалові INTV, він вважає, що у разі дострокових виборів від Блоку Юлії Тимошенко до парламенту оберуть 226 депутатів.

«Ми створили всю вертикаль штабної роботи, від центрального до районного та сільського штабу. БЮТ активно готується до дострокових виборів. Від суботи депутати їздять по округах, проводимо прес-конференції. Я не бачу проблем. Якщо дострокові вибори будуть, ми візьмемо 226 голосів. Інше питання, що це буде дестабілізація в країні на три місяці», – сказав депутат.

Якщо ж БЮТ не виграє вибори, то піде в опозицію і готуватиметься до президентських, в яких вже напевне переможе, заявив Губський.

Однак він не виключає й створення коаліції з Партією регіонів, водночас зазначаючи, що БЮТ не веде переговорів з «регіоналами».

«Ні, не ведемо. А навіщо? Як на мене, я б пішов на вибори. Найкращий варіант – пройшли вибори, ми найбільше набрали і самі сформували більшість. А можливо, ще у цьому скликанні буде велика коаліція – ми, НУ-НС, «регіони», Блок Литвина», – сказав Губський.

Крім того, він не виключив, що у разі внесення змін до Конституції у частині перерозподілу повноважень між головою держави і прем’єром Юлія Тимошенко може й не взяти участі у президентських виборах.

«Позиція БЮТ дуже проста – змінити Конституцію, зробити суто парламентську державу, нівелювати президентські повноваження. Президент має бути як королева у Великобританії. Це нормально. Але вся повнота виконавчої влади має бути в уряді. Чому? Бо тоді немає протистояння президент – уряд. Тоді народ обирає парламент, парламент обирає уряд, а уряд працює на народ», – сказав Богдан Губський.
XS
SM
MD
LG