Доступність посилання

ТОП новини

Білорус: Можлива заборона на в’їзд до Росії українським політикам – психоз


«Думаю, що це психоз. Це реакція на те, що наші спецслужби не пустили Маркова та інших», – заявив сьогодні в інтерв’ю агентству «Інтерфакс-Україна» голова Комітету Верховної Ради із закордонних справ, член фракції БЮТ Олег Білорус, коментуючи інформацію про заборону в’їзду на територію Росії деяким українським полiтикам.

Він наголосив, що йому не повідомили про таке рішення російської влади.

Говорячи про можливі причини такого рішення, Олег Білорус зазначив, що в липні цього року на сесії Парламентської асамблеї ОБСЄ він зміг провести рішення про ухвалення резолюції щодо Голодомору в Україні. За його словами, ще тоді йому «погрожували цим списком».

Політик припустив, що заборона на в’їзд може тривати до зими.

Раніше агентству «Інтерфакс» інформовані джерела в Москві повідомили, що деякі українські політики та бізнесмени не зможуть в’їхати до Росії після того, як влада України заборонила в’їзд до країни деяким російським політикам і депутатам Держдуми.

За їхніми даними, до числа нев’їзних потрапляють лідер парламентської фракції «Наша Україна – Народна самооборона» В’ячеслав Кириленко, керівник комітету Верховної Ради з зовнішньої політики Олег Білорус, член Комітету з питань культури і духовності, депутат Верховної Ради від НУНС Петро Ющенко, член того ж комітету від Блоку Юлії Тимошенко Володимир Яворівський.

Крім того, в переліку також фігурують керівник робочої групи Служби безпеки України з вивчення історії ОУН-УПА Володимир В’ятрович, голова Київської обладміністрації Віра Ульянченко та голова Харківської обладміністрації Арсен Аваков, а також голова держкомпанії «Укрспецекспорт» Сергій Бондарчук.
XS
SM
MD
LG