Доступність посилання

ТОП новини

МВС направило до суду справу проти Голови Верховної Ради Криму


Головним управлінням боротьби з організованою злочинністю МВС України складено протокол про адміністративне правопорушення Головою Верховної Ради Криму Анатолієм Гриценком.

Йому інкримінується «безпідставна (упродовж року) відмова у наданні правоохоронним органам інформації, щодо законності походження коштів», внесених Гриценком до банківської установи для погашення кредиту в сумі 1,2 мільйони гривень.

Попередньо встановлено, що Голова Верховної Ради Криму у 2007 році отримав в одному з банків Сімферополя кредит на придбання автомобіля представницького класу на суму 248 700 доларів США терміном на 15 років і згодом погасив частину кредиту та відсотків за нього в сумі понад 93 тисячі доларів США .

Як державний службовець Анатолій Гриценко був зобов’язаний до 15 квітня цього року надати за місцем своєї роботи декларацію про доходи, вказавши, відповідно, факт отримання згаданого кредиту та джерела його погашення.

«Однак в оприлюдненій через мережу інтернет інформації про доходи Голови Верховної Ради Криму фігурують суми, значно менші від внесених ним коштів у банк для погашення кредиту та відсотків по ньому», – пояснюють правоохоронці.

З метою з’ясування всіх обставин цієї справи Головним управлінням МВС України в Автономній Республіці Крим тричі направлялися запити на ім’я Анатолія Гриценка, щодо надання копій відповідних документів, однак у його офіційних відповідях щоразу висловлювалася відмова надати такі документи, мотивуючи це їх «конфіденційністю».

Тепер у цій справі має розбиратися суд.

XS
SM
MD
LG