Доступність посилання

ТОП новини

«Українці не відчують впливу світової фондової кризи» – експерти


«Розвиненого фондового ринку, як на Заході, в Україні немає. Фондова криза впливає на західні фондові ринки через їхню розвиненість. Це явище досить розвиненої економіки. І саме через це в Україні такого ефекту не буде. 98-99% українців не відчують на собі такого впливу», – заявив в ефірі Радіо Свобода президент Інституту державності і демократії Іван Лозовий.

Він додав, що «ця криза – ще не така страшна. Це не цунамі. Це маленька хвиля перед цунамі. Це є попередження про можливість обвалу в майбутньому. І може на той час Україна буде включена до світової економічної системи», – додав він.

Ще один гість Радіо Свобода, директор департаменту брокерських послуг «Dragon Capital» Андрій Дмитренко сказав, що «фондовий ринок України дуже молодий. І оскільки він тільки розвивається, реагує він трішки по-дитячому. Український фондовий ринок молодший, ніж українська економіка. Обсяг торгів на фондовому ринку дуже маленький. Валова капіталізація фінансового ринку України – 60 мільярдів. доларів. Але він не впливає на зміцнення долара».
XS
SM
MD
LG