Доступність посилання

ТОП новини

Генпрокурор: школяр із Краматорська помер від щеплення


Таким є висновок експертизи, заявив в інтерв'ю газеті «Факти» Олександр Медведько.

Експертизу провели 12 провідних фахівців Академії медичних наук України (АМНУ) у сфері педіатрії, епідеміології, гематології, імунології, біології, а також інфекціоністів і дитячого патологоанатома.

У висновку, переданому Генеральній прокуратурі, чітко написано, що між смертю Антона Тищенка і проведеною йому вакцинацією проти кору і краснухи є прямий причинно-наслідковий зв’язок.

«Даний висновок і покладено в основу подальшого розслідування кримінальної справи», – сказав Генпрокурор.

Також Медведько повідомив, що слідчий у цій справі дійшов висновку, що першим заступником міністра охорони здоров’я Миколою Проданчуком було допущено перевищення службових повноважень. Оскільки індійська вакцина була ввезена з його згоди, але при цьому не пройшла сертифікації, не була зареєстрована, а тому її не можна було застосовувати.

Тепер Генпрокуратура готується передати до суду справу із розслідування загибелі Антона Тищенка і зробить це до кінця вересня, по завершенню додаткових експертиз.

Серед іншого з’ясовується чи правильно проводилася вакцинація.

За словами Олександра Медведька, фахівці дійшли висновку, що під час вакцинації було допущено близько шести серйозних порушень.

«Починаючи з того, що цю додаткову вакцинацію робили навесні, коли організми дітей ослаблені, і закінчуючи тим, що того ж Антона Тищенко після щеплення направили ще й на флюорографію. А для цього хлопцеві довелося йти пішки від школи до поліклініки близько п’яти кілометрів», – повідомив генпрокурор.

«Я впевнений, справу стосовно посадовців буде направлена до суду. Думаю, відповідати доведеться не тільки Проданчуку», – зазначив Олександр Медведько.

XS
SM
MD
LG