Доступність посилання

ТОП новини

Ющенко: БЮТ не пропонував НУ провести переговори щодо нової коаліції


«Наша Україна» не отримувала від БЮТ жодної пропозиції щодо створення нового складу коаліції.

Про це заявив Президент України Віктор Ющенко в суботу в інтерв’ю журналістам в перерві засідання Політради «Народного Союзу Наша Україна».

«Переговори не ведуться», – сказав він.

В. Ющенко повідомив, що в понеділок декілька робочих груп від «Нашої України» проведуть переговори з усіма політичними силам щодо формування нового складу коаліції.

За словами Президента, на сьогодні існує думка, що «Наша Україна» «вибачить це плюндрування демократії, яке почалося 2 вересня».

При цьому глава держави наголосив, що сьогодні під час засідання Політради він закликав членів «Нашої України» «триматись на принципах без торгів» і чітко засвідчити, що «це є наші цінності, які ми здавати не будемо».

В. Ющенко переконаний, що події, які відбулися 2 вересня, мають згуртувати членів «Нашої України» і привести їх до єдиного політичного проекту, який буде називатися «Наша Україна».

«З цим політичним проектом ми повинні провести переговорну кампанію, треба говорити про вибори – виборчу кампанію. Ми говоримо зараз про відтворення єдиного проекту «Наша Україна», лідером якого є Президент України», – сказав він.

2 вересня депутати БЮТ разом з депутатами з Партії регіонів і КПУ прийняли законопроекти, які, зокрема, обмежують владу Президента, і не проголосували за резолюцію НУ-НС щодо Грузії.

У блоці «Наша Україна – Народна самооборона» такі дії БЮТ назвали зрадою та ухвалили рішення про вихід з коаліції.

16 вересня у ВР було офіційно оголошено про припинення існування демократичної коаліції.
XS
SM
MD
LG