Доступність посилання

ТОП новини

Український «Руслан» – окраса Днів НАТО в Чехії


У суботу в Остраві відбулись Дні НАТО – найбільше військове шоу не тільки в Чехії, але й у Центральній Європі. Їхньою метою є представити широким колам громадськості багату шкалу засобів, якими володіють чехи та їхні партнери в Північноатлантичному союзі для забезпечення безпеки в Європі та світі.

Дні НАТО в Остраві проводяться вже ввосьме. Цього року в них уперше взяла участь Україна, і їхньою окрасою став український «Руслан» Ан-124 – другий найбільший транспортний літак у світі.

За словами міністра оборони Чехії Власти Парканової, яка домовилася про прибуття цього літака, він мав стати головною принадою свята й дати відвідувачам можливість уявити, на чому чеська армія доправляє свої потреби до Афганістану.

Крім «Руслана», Україну на Днях НАТО представляв важкий транспортний літак Іл-76МД. Країни НАТО, зокрема й Чехія, активно використовують українську важку військово-транспортну авіацію.

Відвідувачі Днів НАТО мали можливість оглянути також найсучасніше озброєння з Великобританії, США, Польщі, Нідерландів, Німеччини, Франції, Іспанії й Словаччини, побачити показові виступи спеціальних військових підрозділів, а також спецзагонів поліції, митної служби, в’язничної охорони, прикордонників тощо.

XS
SM
MD
LG