Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко: Слова Ющенка – «божевілля» і свідчать про його «повну неадекватність»


Такими словами Прем’єр-міністр прокоментувала заяви Президента про її «зраду». За словами Юлії Тимошенко, це Віктор Ющенко, а не вона, «руйнує свою власну країну і її чітку європейську стратегію».

Виступаючи в неділю перед журналістами, голова уряду також відкинула заяви голови держави, що Блок Юлії Тимошенко не подавав «Нашій Україні» пропозицій відновити коаліцію чи створити нову.

Як сказала прем’єр, вона провела близько 50 прес-конференцій, на яких повторювала, що її блок не виходив із демократичної коаліції, і вимагала від Президента і його команди повернутися до цієї коаліції.

На думку Прем’єр-міністра, «людина, яка сьогодні є Президентом країни, просто шукає причини, чому не повертатися до демократичної коаліції, а не працює на країну».

* * * * * * * * * * *

У суботу Президент Віктор Ющенко, виступаючи перед журналістами в перерві засідання політради партії «Народний союз «Наша Україна», повторив: «Те, що зробила Прем’єр-міністр, це вже банальне слово стало для української політики – «зрада».

За його словами, в даному разі йдеться про те, що керівник уряду підмінила національні інтереси своїми особистими інтересами.

«Ця людина не заспокоїться доти, доки не переверне всю Україну з ніг на голову», – сказав Президент.

Ющенко вважає, що метою таких дій є дестабілізація ситуації в Україні.

За словами голови держави, це є не новим явищем у політиці, оскільки такі самі дії вчинив свого часу лідер СПУ Олександр Мороз.

Ющенко також наголосив, що сьогодні українському народові потрібно чітко пояснити, що дорога, якою веде Тимошенко, є зрадою української демократії.

Керівник держави додав, що Тимошенко буде постійно запевняти український народ у важливості збереження демократичної коаліції, але справжнє бажання прем’єра полягає в формуванні двох коаліцій.

Одна коаліція, наголосив Ющенко, «для народу» – між БЮТ та НУНС, «а друга коаліція, яку БЮТ буде робити і успішно робить, де все розписано, все готово, навіть на момент нашої розмови з вами, – це коаліція БЮТ і Партії регіонів».

Президент також запевнив, що «Наша Україна» не отримувала від БЮТ жодної пропозиції щодо створення нового складу коаліції.

* * * * * * * * * * *

Відтоді, як Верховна Рада зібралася після літніх канікул 2 вересня, депутати БЮТ одностайно з депутатами з Партії регіонів і КПУ взялися ухвалювати законопроекти, які, зокрема, мають на меті обмежити владу Президента й передати частину його повноважень Прем’єр-міністрові.

У блоці «Наша Україна – Народна самооборона» такі дії БЮТ назвали зрадою і фактичним створенням нової коаліції й ухвалили рішення про вихід із демократичної коаліції з БЮТ.

16 вересня про припинення існування демократичної коаліції офіційно оголосили в Верховній Раді.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG