Доступність посилання

ТОП новини

Ющенко порівняв Тимошенко з Морозом і назвав її зрадницею


Президент України Віктор Ющенко вважає, що дії Прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко не можна охарактеризувати інакше, ніж зрада. Про це він заявив у суботу в інтерв’ю журналістам в перерві засідання політради Народного союзу «Наша Україна».

«Те, що зробила Прем’єр-міністр, це вже банальне слово стало для української політики – «зрада», – сказав голова держави.

За його словами, в даному випадку йдеться про те, що голова уряду національні інтереси підмінила своїми особистими інтересами.

«Ця людина не заспокоїться доти, доки не переверне всю Україну з ніг на голову», – сказав Президент.

Ющенко вважає, що метою таких дій є дестабілізація ситуації в Україні.

За словами Президента, це є не новим явищем в політиці, оскільки такі самі дії вчинив свого часу лідер СПУ Олександр Мороз.

Ющенко також наголосив, що сьогодні українському народові потрібно чітко пояснити, що дорога, якою веде Тимошенко, є зрадою української демократії.

Голова держави зазначив, що Тимошенко буде постійно запевняти український народ про важливість збереження демократичної коаліції, але бажання Прем’єр-міністра полягає у формуванні двох коаліцій.

Одна коаліція, наголосив Ющенко, «для народу» – між БЮТ та НУНС. «А друга коаліція, яку БЮТ буде робити і успішно робить, де все розписано, все готово, навіть на момент нашої розмови з вами – це коаліція БЮТ і Партії регіонів», – сказав Ющенко.

Президент вважає, що міністри від «Нашої України» мають залишитися в уряді

«Ми виходимо з того, що уряд повинен працювати в тому складі, який зараз є. Я маю на увазі в частині «Нашої України», – сказав Віктор Ющенко.

За словами Президента, мова йде про те, щоб забезпечувати життя нації, народу, держави, робити функції, які має виконувати уряд, незважаючи на обставини, що сталися в коаліції.

Політрада НУ затвердила власні програмні принципи формування нової коаліції

Як повідомив лідер Народного союзу «Наша Україна» В’ячеслав Кириленко після засідання політради партії, ці принципи складаються з трьох розділів.

Перший стосується захисту державного суверенітету. Зокрема, йдеться про засудження дій Росії проти Грузії, визнання необхідності визначення юридичного статусу перебування Чорноморського флоту Росії в Севастополі, вироблення надійної системи дотримання національного законодавства України, забезпечення державної незалежності України шляхом входження до системи колективної безпеки НАТО.

Другий розділ стосується захисту демократії. Він передбачає відмову від внесення системних змін до Конституції протягом поточного скликання Верховної Ради та забезпечення повноцінного розвитку людини шляхом здійснення суттєвих реформ.

Третій розділ щодо захисту європейського вибору полягає у визнанні курсу на європейську та євроатлантичну інтеграцію як пріоритету у зовнішній політиці України.

В’ячеслав Кириленко також повідомив, що на засіданні політради було вирішено звернутися до інших національних демократичних сил «об’єднатися навколо інституту Президента та навколо партії «Наша Україна», щоб дати відсіч будь-яким зазіханням антиукраїнських сил».

«Патріотичні сили повинні згуртуватися, провести об’єднавчий з’їзд і зробити все, щоб об’єднатися в потужній національно-демократичній партії», – сказав В’ячеслав Кириленко.

За його словами, мова не йде про створення нової політичної партії, а про об’єднавчий процес на базі партії «Наша Україна».

В’ячеслав Кириленко висловив сподівання, що таке рішення інші політичні сили ухвалять до 25 жовтня. Він пояснив це тим, що саме в цей день відбудеться з’їзд «Нашої України», який може стати саме об’єднавчим з’їздом.

Ющенко не перешкоджатиме переговорам БЮТ з Партією регіонів

Президент Віктор Ющенко запевняє, що як голова держави не перешкоджатиме проведенню консультацій щодо створення нового формату коаліції.

Як заявив він сьогодні в інтерв’ю журналістам в перерві засідання політради Народного союзу «Наша Україна», «Я гарантую, що ніякі процеси – чи силові, чи недемократичні – не будуть застосовані, щоб спонукати когось до тих чи інших дій».

Ющенко наголосив, що сьогодні в Україні є демократична влада і демократичний Президент.

«Ми забезпечимо демократичний діалог. Якщо він буде використаний групою політичних сил для створення коаліції БЮТ, КПУ, Партії регіонів, значить, це також відповідь. Якщо в рамках політичних сил така відповідь не буде знайдена, тоді ми далі йдемо так, як передбачає Конституція», – сказав Ющенко.

При цьому він закликав в жодному разі не робити з цього трагедії.

«Наша Україна» проведе наприкінці жовтня з’їзд партії – Васюник

Як повідомив у суботу в інтерв’ю журналістам член партії «Народний союз «Наша Україна», віце-прем’єр-міністр Іван Васюник, одне з питань, яке буде обговорюватися на з’їзді, – створення єдиної партії на базі блоку «Наша Україна – Народна самооборона».

За його словами, «Наша Україна» звернеться з пропозицією щодо об’єднання в єдину політичну силу до всіх своїх партнерів по блоку та інших демократичних сил.

«Якщо ні, то це означатиме, що ці політичні сили вирішують самостійно розвиватися і брати участь у виборах», – сказав Васюник.

Представники «Народної самооборони» ще ніяк не відреагували на цю заяву.

Ющенко: БЮТ не пропонував НУ провести переговори щодо нової коаліції


Як заявив Президент Віктор Ющенко, «Наша Україна» не отримувала від БЮТ жодної такої пропозиції, і «переговори не ведуться».

Ющенко повідомив, що в понеділок декілька робочих груп від «Нашої України» проведуть переговори з усіма політичними силами щодо формування нового складу коаліції.

За словами Президента, на сьогодні існує думка, що «Наша Україна» «вибачить це плюндрування демократії, яке почалося 2 вересня».

При цьому голова держави наголосив, що сьогодні під час засідання політради НСНУ він закликав членів «Нашої України» «триматись на принципах без торгів» і чітко засвідчити, що «це є наші цінності, які ми здавати не будемо».

Ющенко переконаний, що події, які відбулися 2 вересня, мають згуртувати членів «Нашої України» і привести їх до єдиного політичного проекту, який буде називатися «Наша Україна».

«З цим політичним проектом ми повинні провести переговорну кампанію, треба говорити про вибори – виборчу кампанію. Ми говоримо зараз про відтворення єдиного проекту «Наша Україна», лідером якого є Президент України», – сказав він.

Із 2 вересня депутати БЮТ спільно з депутатами з Партії регіонів і КПУ ухвалюють законопроекти, які, зокрема, обмежують владу Президента. Депутати БЮТ також не проголосували за резолюцію НУНС щодо Грузії.

У блоці «Наша Україна – Народна самооборона» такі дії БЮТ назвали зрадою та ухвалили рішення про вихід з коаліції.

16 вересня у Верховній Раді було офіційно оголошено про припинення існування демократичної коаліції.

НА ЦЮ Ж ТЕМУ

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG