Доступність посилання

ТОП новини

БЮТ пропонує встановити пільги для видавців


Законопроект передбачає пільгове оподаткування вітчизняних товаровиробників, що друкують продукцію українською мовою, а також заходи з популяризації української мови.

Зокрема, документом передбачається до 1 січня 2020 року звільнити від сплати ПДВ операції з виконання робіт у видавничій діяльності; податку на прибуток видавництв, видавничих організацій, підприємств поліграфії, отриманий ними від діяльності з виготовлення на території України книжкової продукції.

Крім того, пропонується звільнити від оподаткування деякі операції з імпорту товарів, а також постачання цих товарів видавництвам і підприємствам поліграфії, які друкують повністю або не менше 50% українською мовою на території України.

Окрім того, проект Закону пропонує зобов’язати уряд при розробці проекту державного бюджету на 2009 рік та наступні роки до 2015 року включно передбачити кошти на державну підтримку інвестиційних проектів, спрямованих на переоснащення видавничо-поліграфічної бази україномовних видань, розроблення і запровадження новітніх технологій та розширення виробництва україномовної книжкової продукції.

Автор законопроекту – народний депутат від БЮТ Антон Яценко.
XS
SM
MD
LG