Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко: Прозахідні партії програють дострокові вибори


У разі, якщо не вдасться створити коаліцію протягом тижня, єдиним виходом стануть такі вибори, причому і парламентські, і президентські, вважає Прем’єр-міністр.

Як заявила Юлія Тимошенко в сьогоднішньому інтерв’ю кільком західним агентствам, вона все ще сподівається або відновити коаліцію з НУНС, або створити її з Партією регіонів.

Якщо ж це не вдасться й становище зайде в глухий кут, не можна виключити, що Верховна Рада може призначити дострокові парламентські і президентські вибори, заявила лідер БЮТ.

За її словами, «якщо Президент Віктор Ющенко і лідер опозиції Віктор Янукович далі хочуть підштовхнути парламент до дострокових виборів», було б логічне провести і парламентські, і президентські вибори одночасно.

Водночас, вважає вона, це було б найгіршим сценарієм.

На думку Тимошенко, прозахідні українські партії програють ці вибори, і це «в кращому разі» спричинить хаос, а в гіршому стане поворотом на 180 градусів від європейської інтеграції і від реформ у країні.

При цьому голова уряду додала, що не хоче розглядати інші можливості, доки не вичерпані всі спроби створити демократичну коаліцію.

Крім цього, прем’єр додала, що сподівається укласти з Росією домовленість про ціни на газ до кінця жовтня.

За словами Тимошенко, така домовленість мала б бути не на один рік, а на три-чотири.

Вона висловила сподівання, що перехід на ринкові ціни буде поступовим. Можливе запровадження ціни в 400 доларів за тисячу кубометрів, про яку говорили раніше деякі російські урядовці, вона назвала «шоком» для України.

Слова Юлії Тимошенко наведені за агентствами «Ройтерз», «Асошієйтед Прес» і «Франс-Прес», які вже оприлюднили інформацію про це інтерв’ю.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG