Доступність посилання

ТОП новини

Буш ще раз звернувся до Конгресу щодо плану стабілізації фінансових ринків


Президент США Джордж Буш ще раз звернувся до Конгресу з вимогою затвердити фінансування урядом план стабілізації на фінансових ринках США у розмірі 700 мільярдів доларів.

У заяві президента США йдеться про необхідність подолання незгод між законодавцями щодо деяких аспектів 700-мільярдних асигнувань і здійснення конкретних кроків у кризовій ситуації.

Ця заява Джорджа Буша з’явилася після невдалих нічних переговорів у Білому домі за участі лідерів Конгресу і двох кандидатів на президентських виборах США Джона Маккейна і Барака Обами.

Президент висловив у своїй заяві до Конгресу переконання, що рятівний план для фінансів США буде ухвалений спільно, як демократами, так і республіканцями.

Як очікується переговори щодо цього плану уряду продовжаться сьогодні. Йдеться про непопулярне рішення уряду викупляти безнадійні борги банків і фінансових установ, які спричинили цю фінансову кризу.

Під час нічних переговорів стало відомо, що потерпів крах ще один великий американських позичково-ощадний банк – «Вашінгтон М’ютчуел». Це 13-й банк США із тих, які потерпіли фіаско в цьому році, що є річним рекордом щодо крахів банків, починаючи з 1994 року, коли останній раз спостерігався крах такої кількості банків США.

XS
SM
MD
LG