Доступність посилання

ТОП новини

Зварич: заява Тимошенко про згоду БЮТ на умови НУНС щодо коаліції суперечить діям бютівців


Заступник голови фракції блоку «Наша Україна – Народна самооборона» Роман Зварич вважає, що заява Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко про згоду фракції блоку її імені в парламенті на умови НУНС щодо формування коаліції суперечить діям БЮТ у парламенті.

«Я роблю для себе логічні висновки: фракція БЮТ збунтувалася проти Прем’єр-міністра в парламенті», – сказав Зварич журналістам.

Він зазначив, що, незважаючи на відповідні заяви Тимошенко, у середу на засіданні Верховної Ради БЮТ разом із фракцією Партією регіонів погодили порядок денний, не врахувавши пропозиції НУНС.

Таким чином, за словами депутата, заяви лідера БЮТ суперечать діям її фракції.

Сьогодні Юлія Тимошенко заявила, що БЮТ прагне не допустити проведення дострокових виборів.

«Усі умови, ультиматуми, вимоги, викручування рук, які запропонувала «Наша Україна – Народна самооборона», а скоріше – В’ячеслав Кириленко, …ми приймаємо для того, щоб за будь-яких умов не створити підстав руйнування демократичної коаліції», – наголосила Прем’єр-міністр.

«Ми продемонструємо країні, хто хоче демократичну коаліцію, а хто ні, і будемо просто із заплющеними очима всі ультиматуми приймати для того, щоб зберегти стратегічний курс України, зберегти парламент і не кинути Україну в ще одну, чергову, абсолютно непрогнозовану кризу. Ми не допустимо цього», – сказала Прем’єр-міністр.

У таборі Президента Віктора Ющенка звинувачують Блок Юлії Тимошенко у руйнуванні попередньої демократичної коаліції і фактичному створенні нової коаліції з Партією регіонів.

У БЮТ звинувачують Президента і його Секретаріат у спротиві створенню нової демократичної коаліції з НУНС, БЮТ і Блоку Литвина та у прагненні будь-що влаштувати дострокові парламентські вибори.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG