Доступність посилання

ТОП новини

Кремлівська ціна на газ Кремль. Український страховий ринок залежний від західного? (Огляд преси)


Київ – Ключовою темою сьогоднішньої розмови Юлії Тимошенко з своїм російським колегою Володимиром Путіним стане подовження контрактів на поставку газу. Якщо Росія виставить Україні ціну на газ не більше 250 доларів за тисячу кубометрів, то це буде серйозним успіхом українського прем’єра, –- зауважує газета «Сегодня». Однак усі опитані газетярами експерти зійшлись на тому, що такого подарунку Кремль Ю.Тимошенко зробити поки не готовий. Адже прем’єрське «невиразне мовчання щодо війни на Кавказі дешевого газу на вартує». Заголовок статті «Тимошенко відкриває газові торги з Москвою».

Уряд підготував проект бюджету на 2009 рік. У ньому, як наголошує дописувач «Газети по-українськи», є низка нововведень, які безпосередньо стосуються життя людей. Зокрема, мінімальна зарплата вперше досягне прожиткового мінімуму. А ще через бюджет уряд хоче вирішити чергову фундаментальну проблему - викривленість системи державної підтримки окремих галузей. Як саме – розповідається в матеріалі «У проекті бюджету-2009 є суттєві новації».

Чи може постраждати український страховий ринок від світової фінансової кризи? Може, - стверджує газета «Діло». І навіть суттєво. Річ у тім, пояснює видання, що за законодавством вітчизняні страхові компанії не можуть «утримувати» у себе ризики на дуже великі суми і повинні передавати їх (перестраховувати) іншим компаніям, в т.ч. і зарубіжним. Про масштаби перестрахованих ризиків можна судити за останніми даними Держфінпослуг: упродовж першого кварталу нинішнього року за кордоном було перестраховано ризиків на 380 мільйонів гривень. Докладніше про це розповідається в публікації «Страхова залежність від Заходу».

Щоб всю зиму обігрівати Київ, палива знадобиться не більше, аніж може вміститися в ... коробці з-під сірників. Як пише газета «Факти», небачене досі джерело енергії фізики сподіваються отримати в найбільшому прискорювачі елементарних часток – адронному коллайдері. Як інформує видання – в Україні створювалася частина обладнання для цієї унікальної установки.

(Київ – Прага)

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG