Доступність посилання

ТОП новини

Секретаріат Президента заперечує заяву прем’єра про літак


Речниця голови держави Лариса Мудрак відкинула звинувачення голови уряду в тому, ніби Віктор Ющенко забрав літак, на якому Юлія Тимошенко мала летіти до Москви.

За словами представниці Секретаріату, з міркувань безпеки для вильоту Президента завжди готують два літаки – основний і резервний. Відтак Президент після аварійної посадки вилетів до Львова саме на своєму резервному літаку, наголосила вона.

Державне управління справами, за словами Мудрак, має загалом п’ять літаків, які обслуговують найвище керівництво держави: Президента, Прем’єр-міністра і Голову Верховної Ради.

Речниця Президента звернула увагу, що в той самий час із Віктором Ющенком на летовищі Бориспіль перебувала і Юлія Тимошенко. Проте, порушуючи протокол, Прем’єр-міністр не підійшла до Президента привітатися, а одразу зайшла в зал офіційних делегацій.

Раніше сьогодні літак Президента, на якому Віктор Ющенко летів до Львова, через технічні проблеми мусив повернутися на летовище Бориспіль і піти на аварійну посадку. Відтак голова держави знову вирушив до Львова на резервному літаку. У голови уряду стверджують, що саме на ньому й мала летіти до Москви прем’єр, яка врешті вирушила приватним чартером.
XS
SM
MD
LG