Доступність посилання

ТОП новини

Сомалійські пірати говорять про поступ у переговорах про українське судно


Розмови з власниками судна «підбадьорюють», хоча ще не ясно, коли питання може бути вирішено, заявив у п’ятницю «Агентству Франс-Прес» один із викрадачів.

Він додав, що екіпаж судна «Фаїна», яке перевозило вантаж озброєнь, «у безпеці і почувається добре»; те саме він сказав і про самих піратів.

Але це був не той із них, хто майже від початку взяв на себе функції єдиного речника піратів.

У четвер речник підтвердив, що вимоги викрадачів у 20 мільйонів доларів за звільнення екіпажу й судна залишаються і залишаться незмінними.

Він заявив, що його люди готові до останнього захищатися зі зброєю в руках, якщо судно й екіпаж спробують звільнити силою.

Понад тиждень тому пірати викрали біля берегів Сомалі судно «Фаїна» з екіпажем із 17 громадян України, 2 громадян Росії і 1 мешканця Латвії без громадянства і вантажем із 33 танків Т-72, 6 систем протиповітряної оборони, 150 гранатометів і 14 тисяч 125-міліметрових артилерійських снарядів, що їх, за офіційними даними, закупила в України Кенія.

Судно стоїть на якорі біля узбережжя Сомалі і перебуває під наглядом кількох американських кораблів, які мають за завдання не допустити вивантаження зброї на берег.
XS
SM
MD
LG