Доступність посилання

ТОП новини

Реальність відставки спікера парламенту та Прем'єра


Архівне фото: Юлія Тимошенко вітає Арсенія Яценюка з обранням на посаду Голови Верховної Ради 5 грудня 2007р.
Архівне фото: Юлія Тимошенко вітає Арсенія Яценюка з обранням на посаду Голови Верховної Ради 5 грудня 2007р.

Київ – Поки політики з політологами дискутують, розпустить чи не розпустить Президент Верховну Раду України, всередині парламенту час від часу порушуються питання про відставку і спікера, і Прем‘єр-міністра.

Голова Верховної Ради України Арсеній Яценюк написав заяву про відставку одразу після розпаду демократичної коаліції. Але парламент щось не поспішає її задовольняти. На запитання Радіо Свобода, коли це може статися, голова парламентського комітету з питань регламенту Олександр Єфремов відповів: «З відставкою Арсенія Яценюка не буде нічого до того моменту, поки не об’єднається друга коаліція».

На запитання, чи вимагатиме Партія регіонів відставки Юлії Тимошенко, Олександр Єфремов відповів: «У нас немає сенсу цього робити. Уряд Юлії Тимошенко довів вкотре, що він не справляється з завданням, яке йому поставлене. Ми вкотре маємо в нашій державі багато криз. І не маємо відповідного реагування на ці кризи з боку уряду. Тому перед тим, як іти на нові вибори, якщо вони будуть оголошені, ми повинні сказати нашим людям, що вкотре помаранчево-серцева коаліція довела неспроможність свого керівництва».

Представник «Нашої України» Роман Зварич на запитання Радіо Свобода, чи буде вимагати відставки Прем’єр-міністра фракція «Наша Україна – Народна самооборона», відповів: «Я думаю, що доцільно запитати про це в Прем’єр-міністра, на предмет виконання коаліційної угоди. Вона говорить, що у випадку дострокового припинення коаліції подають у відставку Прем’єр-міністр України і Голова Верховної Ради. Чомусь Юлія Володимирівна про своє особисте зобов’язання забула».

А ось що думає про відставку Прем’єра представник «Народної Самооборони» Владислав Каськів: «Відставка — заради чого? Ну, буде Юлія Тимошенко виконувачем обов’язків Прем’єр-міністра, від цього щось зміниться? Я думаю, що зараз ключове питання – це хто готовий у цій країні взяти на себе моральну і політичну відповідальність за наступний період. Як тільки це рішення буде ухвалене, тоді й Прем’єр-міністра можна призначати».

Президент вважає, що вибори нічого не змінять

Тим часом уже завтра Президент України має намір провести консультації щодо розпуску Верховної Ради. За повідомленням його прес-служби, Віктор Ющенко вважає, що вже зараз має право на розпуск парламенту.Водночас він переконаний, що нові вибори не принесуть великих змін чи нових обставин.

Президент також зазначив, що БЮТ, Партія регіонів та комуністи мають формалізувати свої відносини та поінформувати суспільство про суть досягнутих між ними домовленостей.

(Київ – Прага)

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG