Доступність посилання

ТОП новини

Будуть чи не будуть дострокові парламентські вибори


Президент України Віктор Ющенко проводить консультації з приводу можливого дострокового припинення повноважень Верховної Ради VI скликання.

Ще до початку консультацій Радіо Свобода запитало у лідера блоку свого імені Володимира Литвина, чого варто очікувати від консультацій. За його словами, на цій зустрічі не повинно бути зведення політичних рахунків. Потрібно говорити про те, що треба зробити на час невизначеності. Адже вибори – це завжди невизначеність.

«Країна втягується у фінансову кризу, країна втягнута в економічну кризу, Україна в соціальній кризі. Необхідно вести мову про пакет антикризових заходів, а вже потім вести консультації з приводу дочасних виборів. «Вибори в такий складний час, коли треба ухвалювати виключно відповідальні та непопулярні заходи, як на мене, видається верхом політичної безвідповідальності», – зазначив Володимир Литвин.

«На сьогодні іншого виходу, окрім виборів, немає», заявила в ефірі Радіо Свобода заступник лідера фракції Партії регіонів Ганна Герман.

За її словами, минулого року, коли Президент розпустив парламент за ініціативою БЮТ, Партія регіонів погодилась на дочасні вибори задля того, щоб зберегти спокій у суспільстві.

На нинішні вибори партія може погодитись, щоб довести помаранчевим політикам, що необхідно об’єднуватися не навколо кольорів, а навколо програм реформ, яку необхідно спільно здійснювати.

На запитання Радіо Свобода з ким можуть об’єднатися «регіонали» для створення коаліції, якщо після нових виборів їхня партія не матиме більшості, Ганна Герман відповіла: «Об’єднуватися треба не з ким, а з чим – навколо реформ. І ті сили, які будуть готові впроваджувати реформи, зміни, які так потрібні суспільству, і стануть нашими партнерами».
XS
SM
MD
LG