Доступність посилання

ТОП новини

БЮТ не підтримує рішення Президента про розпуск парламенту


«БЮТ зараз проти виборів», – заявив в ефірі Радіо Свобода лідер парламентської фракції цієї політичної сили Іван Кириленко і додав – «Проте, ми готові до них, ми виконаємо Указ, ми законослухняні люди. Але деякий час парламент може працювати без коаліції. Це не трагедія. У залі 450 депутатів, які повинні голосувати».

За його словами, деякі економічні речі можливо врегульовувати лише у парламенті ухваленням відповідних законів. Президент не може своїми указами втручатися в економічне життя, уряд обмежений у своїх можливостях. Зокрема, він не може самостійно переглядати бюджет. Це може робити лише парламент.

«Два місяці виборів, два місяці оскарження та підрахунку голосів. Місяць на формування коаліції. Два місяці на формування уряду. Сім місяців країна займатиметься коаліціадою», – сказав Іван Кириленко.

Напередодні Президент України Віктор Ющенко у своєму телезверненні до українського народу оголосив про розпуск Верховної Ради.

«У ситуації, коли парламентські сили завели свою роботу у глухий кут, слово повинен сказати український народ», – сказав глава держави.

Вибори Президент України призначив на 7 грудня. Відповідний Указ оприлюднили на офіційному сайті глави держави.
XS
SM
MD
LG