Доступність посилання

ТОП новини

МВФ і Група Двадцяти закликають до координації дій проти кризи


Міжнародний валютний фонд і двадцять провідних країн світу вважають, що для стримування всесвітньої фінансової кризи необхідна всесвітня координація.

Після зустрічі в суботу в Вашингтоні їхні представники заявили, що вживатимуть усіх наявних економічних і фінансових заходів, щоб забезпечити стабільність на фінансових ринках.

Голова МВФ Домінік Строс-Кан заявив, що світову фінансову систему зіштовхнуло до межі руйнування, і необхідні нові урядові заходи, які б переконали банки поновити кредитування і тим поклали б край кредитній кризі.

МВФ у своїй заяві висловив готовність швидко надати позики країнам, які потребують вливання капіталу, щоб встояти перед усесвітніми фінансовими труднощами.

У зустрічі взяв участь і президент США Джордж Буш, який висловив упевненість, що провідні держави світу зможуть співпрацювати для подолання фінансових заворушень.

Група Двадцяти об’єднує 20 країн світу, які разом становлять близько 85 відсотків світової економіки. Це країни Групи Семи найрозвиненіших держав світу, а також низка провідних країн, що розвиваються, серед них Бразилія, Індія, Китай чи Росія.
XS
SM
MD
LG