Доступність посилання

ТОП новини

Тарасюк: Європейські партнери дивуються, навіщо так часто проводити вибори


«Наші партнери на Заході кажуть: «Хлопці, ми переконалися, що ви можете проводити демократичні вибори. Але навіщо так часто?» Ми на словах переконуємо ЄС у євроатлантичних прагненнях України, а на ділі доводимо протилежне», – заявив в ефірі Радіо Свобода голова Народного руху України, колишній міністр закордонних справ Борис Тарасюк.

Що ж до можливості отримати План дій для членства в НАТО в грудні цього року, то Україна вже пропустила цей шанс, вважає він.

Тарасюк прогнозує й інші негативні зовнішньополітичні наслідки для України від нинішньої внутрішньої ситуації в ній.

На його думку, найімовірніше, що на виборах переможуть «антиукраїнські сили – Партія регіонів, комуністи, соціалісти – та інші маргінальні сили».

«Вони утворять більшість, і буде згорнуто зовнішньополітичний курс нашої держави. Це завдасть шкоди Україні і всередині, і назовні», – застерігає Борис Тарасюк.

«В умовах економічної кризи дострокові вибори – це помилка Президента України. Міжнародні аналітики та політики вже дають негативну оцінку кризі в Україні», – сказав він.

Але Тарасюк вважає, що вибори відбудуться. За його словами, питання в тому, коли вони відбудуться.

«Президент діяв конституційно. Але я не бачу логіки у його діях», – заявив він.

Політик також заперечив деякі чутки про майбутній курс Народного руху України. «Я ніколи не казав, що ми будемо блокуватися з Блоком Юлії Тимошенко. Лише з’їзд може визначити формат блокування. З’їзду ще не було», – сказав Борис Тарасюк.
XS
SM
MD
LG