Доступність посилання

ТОП новини

Сомалійські пірати зняли погрозу підірвати українське судно


Речник викрадачів заявив агентству «Асошієйтед Прес» у середу, що вони повністю скасували свій попередній ультиматум, і переговори про умови звільнення судна й екіпажу поновилися і йдуть дуже добре. За його словами, всі 20 членів екіпажу судна почуваються добре.

Наприкінці минулого тижня пірати заявляли, що переговори зірвані, і дали три дні на сплату викупу, а інакше пригрозили підірвати судно разом із екіпажем, вантажем і з самими піратами. По тому вони продовжили термін ультиматуму на невизначений час.

У Києві цього ж дня повідомили, що судновласник викраденого судна і представники Служби безпеки України вирушили до Лондона й почали домовлятися про укладення угоди з представниками авторитетної юридичної компанії, яка має досвід ведення переговорів із піратами.

Але наразі не відомо, хто веде переговори зараз. Речник піратів відмовився повідомити про це.

Він також не уточнював, про яку суму викупу нині йдеться. Останніми днями різні джерела, які стосуються цих викрадачів, називали суму викупу не тільки в 20 мільйонів доларів, як це було раніше, а й у 8 чи 10 мільйонів.

Пірати захопили судно «Фаїна» біля берегів Сомалі 25 вересня.

На ньому, зокрема, перебувають 17 українців-членів екіпажу. На борту судна – 33 танки, ракетні і зенітні установки, гранатомети і боєприпаси, які Україна продала Кенії.

Судно перебуває біля берегів Сомалі під спостереженням кількох американських кораблів.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG