Доступність посилання

ТОП новини

У БЮТ відкидають нові укази Президента і судові рішення про вибори


Народні депутати, члени Блоку Юлії Тимошенко, різко реагували в п’ятницю на те, що Віктор Ющенко своїми указами поновив і повторно ліквідував Окружний адмінсуд Києва (замість нього голова держави постановив знову створити Центральний окружний адмінсуд Києва і Лівобережний окружний адмінсуд Києва), а повторно створений Центральний окружний адміністративний суд уже й скасував ухвалу Окружного адміністративного суду Києва, яка за позовом БЮТ зупиняла дію указу Президента про розпуск Верховної Ради та призначення позачергових виборів.

Андрій Портнов назвав укази президента незаконними і нечинними й заявив, що ліквідований суд продовжує роботу.

Валерій Писаренко заявив, що Президент «оголосив відкриту війну судовій владі», і стверджував, що новоствореного Центрального окружного адмінсуду Києва насправді не існує.

Володимир Пилипенко додав, що рішення цього суду, яке поновило виборчий процес, не має юридичної сили, бо в цього суду немає печатки.

Представники БЮТ заявили, що їхній блок оскаржуватиме в судах останні дії Президента.

Раніше БЮТ і його лідер, Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко вже не раз заявляли, що зроблять усе можливе, щоб зірвати призначені Віктором Ющенком дострокові вибори.
XS
SM
MD
LG