Доступність посилання

ТОП новини

Партія регіонів не хоче й не може впровадити російську мову як державну – Тарас Чорновіл


«Другу державну мову запровадити неможливо ні в який спосіб. Не можна своїм виборцям так вішати «лапшу» на вуха. Для внесення змін до Конституції про другу державну мову потрібно мати 300 голосів (депутатів Верховної Ради), а їх немає і ніколи не буде», – вважає народний депутат із фракції Партії регіонів, який раніше заявив про свій вихід із цієї партії.

«Ні одного разу, ні на одній погоджувальній раді Партія регіонів не наполягала на включенні до порядку денного законопроектів про впровадження другої державної мови (російської), хоча повинна була б це робити, якби хотіла щось зробити для російськомовних», – – додав Тарас Чорновіл, виступаючи в суботу в програмі «Дійова особа» – спільному проекті Радіо Свобода і «Нашого радіо».

Впровадження російської мови як «другої державної» в Україні є одним із програмових принципів Партії регіонів.

Цього ж дня, в суботу, лідер кримських «регіоналів», народний депутат Василь Кисельов, виступаючи в Сімферополі на конференції Кримської організації цієї партії, заявив, що Партія регіонів «ніколи не відступиться» від цієї вимоги.

Але він теж нагадав про необхідність мати для 300 голосів депутатів Верховної Ради. На його думку, не маючи цих голосів, домогтися свого партія не зможе аж «до зміни Президента України».

За словами Кисельова, за іншого Президента партія зможе запроваджувати державність російської мови не через зміни до Конституції, а через зміни до окремих законів, для яких досить простої більшості голосів депутатів. «Якщо Президент буде наш, він не буде ветувати ці закони», – сказав чільний «регіонал».
XS
SM
MD
LG