Доступність посилання

ТОП новини

«Пірати відпустять моряків після сплати викупу» – Ніна Карпачова


Уповноважений Верховної Ради з прав людини Ніна Карпачова в ефірі Радіо Свобода заявила: «Гарантії є, адже пірати завжди відпускали полонених після сплати викупу та перерахування грошей».

«Судновласником є у минулому громадянин України Вадим Альперін, який наразі є громадянином Ізраїлю. Він пов’язаний з Україною, оскільки сам з Одеси. Він мав відгукнутися і відреагувати на перебування нашого екіпажу у піратському полоні. Але він мовчав», – стверджує Ніна Карпачова.

«Держава Україна робить все, щоб врятувати моряків. Україна не кидає своїх громадян, до останнього захищаючи їхні права. Проте ми не можемо замість судновласника вирішувати ці питання. Це сфера відповідальності судновласника, який відправив екіпаж у такий небезпечний рейс. Процес цей, на жаль, затягнувся через те, що судновласник занадто пізно відреагував на цей піратський полон», – заявила омбудсмен.

Ніна Карпачова також додала: «Капітан, який загинув від серцевого нападу під час піратського полону, зробив все, щоб вести корабель на відстані 220 миль від берега. Тому дивно, як пірати довідалися про судно «Фаїна»? Якщо йде такий важливий вантаж, то судновласник мав подбати про належну безпеку судна».
XS
SM
MD
LG