Доступність посилання

ТОП новини

Парламент пішов на перерву. БЮТ знову блокує трибуну


Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк відкрив ранкове засідання й оголосив перерву до 11:00.

Спікер запросив лідерів фракцій до себе на консультації.

За його словами, депутатам роздали порядок денний на сьогоднішній день, «який був погоджений і який був проголосований». Лідери фракцій мають вирішити, в якій черговості будуть розглядатися ці питання.

Тим часом фракція Блоку Юлії Тимошенко вкотре заблокувала парламент.

Близько 30 бютівців розташувалися навколо трибуни й перекрили підхід до неї. Ще 15 зайшли в президію, але Яценюк і його заступники встигли перед цим зайти туди для відкриття засідання.

БЮТ блокував роботу парламенту і минулого пленарного тижня, через що парламент не зміг ухвалити за цей час жодного рішення.

Бютівці вимагають першочергового розгляду в парламенті заходів для мінімізації впливу світової фінансової кризи на економіку України, а не фінансування дострокових виборів, які вони прагнуть зірвати.

Сьогодні Верховна Рада України вкотре має спробувати розглянути законопроект про мінімізацію впливу світової кризи на економіку та внести зміни до бюджету щодо фінансування дострокових виборів.

Напередодні погоджувальна рада парламенту, яка намагалася розробити зведений із кількох пропозицій законопроект, не дійшла єдиної думки щодо способу подолати кризу.

Нині в парламенті зареєстровані шість законодавчих актів, які стосуються антикризових заходів. За словами Яценюка, урядовий законопроект не має вотуму довіри і не має відповідної підтримки. Він також зазначив, що й інші п’ять законопроектів не мають підтримки необхідної кількості депутатів.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG