Доступність посилання

ТОП новини

Суд відмовився припинити розгляд справи за скаргою Секретаріату


Апеляційний адміністративний суд Києва не задовольнив клопотання БЮТ про закриття провадження у справі щодо виборчого процесу.

Зокрема, представники БЮТ просили суд зупинити провадження за цією справою у зв'язку з рішенням Окружного адміністративного суду Києва, який припинив розгляд справи щодо оскарження указу про розпуск парламенту.

Суд мотивував своє рішення тим, що ухвала Окружного адмінсуду ще не набула чинності, і не скасовані ще два раніше обрані цим судом заходи забезпечення позову БЮТ, зокрема заборона Центрвиборчкому здійснювати підготовку до виборів і заборона достроково припиняти повноваження парламенту.

Окружний адміністративний суд Києва сьогодні зупинив розгляд справи щодо оскарження указу Президента Віктора Ющенка про розпуск Верховної Ради, бо БЮТ відмовився від позову.

10 жовтня цей суд призупинив дію указу Президента про дострокове припинення повноважень парламенту.

Секретаріат глави держави оскаржив це рішення в Апеляційному адміністративному суді. А нещодавно Президент призупинив свій указ про розпуск, щоб дати депутатам змогу ухвалити рішення про подолання наслідків фінансової кризи та про виділення коштів на проведення дострокових виборів.

XS
SM
MD
LG