Доступність посилання

ТОП новини

Тарифи на проїзд у міському транспорті Києва будуть підвищені з 4 листопада


За повідомленням прес-служби Київської міськадміністрації, з 4 листопада одна поїздка в метро коштуватиме 2 гривні (нинішня ціна – 50 копійок), у наземному виді транспорту проїзд коштуватиме 1,5 гривні, якщо квиток придбано завчасно в кіоску, і 2 гривні – якщо придбати його в салоні автобуса, трамвая, тролейбуса.

Але проїзд за багаторазовим проїзним квитком коштуватиме менше, і чим на триваліший період буде проїзний, тим дешевше буде вартість однієї поїздки.

Так, вартість проїзного квитка на квартал становитиме: на метро – 199 гривень, один вид наземного транспорту (автобус, тролейбус або трамвай) – 150 гривень, на два види транспорту, з яких один метро – 325 гривень, два види наземного транспорту – 275 гривень, три види наземного транспорту – 350 гривень, чотири види транспорту, в тому числі і метро – 499 гривень.

Вартість проїзних квитків на рік становитиме: на метро – 365 гривень, один вид наземного транспорту – 275 гривень, два види транспорту, один з яких метро – 575 гривень, два види наземного транспорту – 495 гривень, три види наземного транспорту – 660 гривень, чотири види транспорту, зокрема метро – 799 гривень.

Пільги на проїзд надаватимуться самотнім матерям, інвалідам і тим, хто доглядає за ними, а також багатодітним сім'ям. Також буде збережено пільги для пенсіонерів.

Нині пільгами на проїзд у міському пасажирському транспорті користуються близько 1 мільйона 100 тисяч киян – понад 40 категорій.

Також планується, що до кінця 2009 року має бути завершений перехід на транспортну картку киянина, а з 2010 року – перехід на диференційовану систему оплати проїзду залежно від відстані та кількості станцій метрополітену.

XS
SM
MD
LG