Доступність посилання

ТОП новини

Віктор Ющенко наполягає на дострокових виборах


Політична криза в Україні має бути вирішена через дострокові парламентські вибори, наголошує Президент.

Про це Глава держави заявив, перебуваючи у Вижниці Чернівецької області.

Говорячи про можливість відновлення демократичної коаліції, Президент зазначив, що це питання полягає «виключно у довірі до Прем’єр-міністра».

«Я переконаний: якби Прем’єр-міністр по відношенню до цієї коаліції вела себе чесно, не вела закулісних переговорів, не брала консультацій, як розвертати курс України в другу сторону, ця коаліція працювала б ще тривалий час», – сказав Віктор Ющенко.

При цьому він зазначив, саме через відсутність довіри до БЮТ у фракції «Наша Україна – Народна самооборона» «немає бажання повертатися в коаліцію».

Водночас Глава держави не повідомив, чи наполягатиме на даті проведення дострокових виборів 14 грудня.

«Я призупинив свій указ про проведення дострокових виборів, щоб дати можливість парламенту здійснити всі необхідні механізми для цього. Однак ви бачите, яка сьогодні ситуація, коли лише для прийняття порядку денного треба тратити цілий день. Людям дуже дорого обходиться такий недієздатний парламент, і проблему вирішення цієї кризи я вже назвав», – зазначив Президент.

Віктор Ющенко тимчасово зупинив дію свого указу про розпуск Верховної Ради, щоб депутати змогли ухвалити антикризові заходи і виділити кошти на вибори.

Минулого тижня депутати затвердили першочергові антикризові заходи. Водночас парламентарі відмовилися внести до цього законопроекту норму про фінансування позачергових парламентських виборів.

********
Секретаріат Президента: Ухвалення антикризового закону не підтверджує працездатності парламенту

«Інтенсивність» роботи парламенту протягом останніх тижнів знову засвідчила: лише вибори можуть принести нову якість у стіни Верховної Ради, заявив заступник голови Секретаріату Президента.

Як повідомляє прес-служба Глави держави, Андрій Кислинський зазначає, що «ухвалення антикризового законопроекту жодним чином не можна розглядати як ознаку поновлення працездатності Верховної Ради. Тобто підстава, на основі якої було видано президентський указ про дострокове припинення повноважень парламенту, не втратила актуальності».

Заступник голови Секретаріату уточнив, що ухвалення антикризових заходів є проявом скоріше страху, що керував народними депутатами, ніж бажанням працювати як єдина команда.

За словами Андрія Кислинського, ані блокування парламентської трибуни, ані економічні проблеми не зможуть стати перешкодою для проведення позачергових виборів парламенту.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG