Доступність посилання

ТОП новини

Нацбанк назвав нового власника Промінвестбанку


Власником 68% акцій Промінвестбанку офіційно оголосили австрійський холдинг Slav AG, який пов’язують із народними депутатами Партії регіонів Сергієм та Андрієм Клюєвими.

Як повiдомив голова тимчасової адмiнiстрацiї банку Володимир Кротюк, новi стратегiчнi iнвестори кредитно-фiнансової установи взяли на себе зобов'язання протягом десяти найближчих банкiвських днiв викупити акцiї додаткової емiсiї банку на суму 900 мільйонів гривень, внаслiдок чого статутний капiтал кредитно-фiнансової установи зросте до 1,1 мільярда гривень.

Крiм того, за словами Кротюка, новi власники запланували до 5 грудня внести до банку депозит або надати субординований кредит на суму 3,6 мільярда гривень.

У вереснi цього року Промiнвестбанк заявив про рейдерську атаку на нього, в результатi якої вкладники банку розпочали масово вилучати кошти з кредитно-фiнансової установи.

Нацбанк вирiшив пiдтримати ПIБ: наприкiнцi вересня банку відкрили рiчну кредитну лiнiю розмiром 5 мільярдів гривень, а вже 7 жовтня НБУ ввiв тимчасову адмiнiстрацiю в Промiнвестбанку.

Про продаж Промінвестбанку стало відомо ще минулого тижня, проте Нацбанк не називав нового власника.
XS
SM
MD
LG