Доступність посилання

ТОП новини

На межі Абхазії і решти Грузії в суботу стріляли, є вбитий


За повідомленням МВС Грузії, в суботу під час патрулювання грузинського села Пахулані на межі між сепаратистським абхазьким регіоном і рештою території країни по грузинських поліцейських відкрили вогонь абхазькі формування.

Внаслідок стрілянини загинув один поліцейський. Він був смертельно поранений і помер по дорозі до шпиталю, повідомив кореспондент Радіо Свобода у Грузії.

За інформацією МВС Грузії, абхазькі бійці з місця подій зникли, кинувши міни, які, ймовірно, використовували для мінування місцевості.

На місці інциденту вже побували представники Місії спостереження Європейського Союзу, однак вони наразі утримались від коментарів.

Абхазька сторона висуває діаметрально протилежну версію подій.

Згідно з заявою представника президента самопроголошеної Абхазії в Гальському районі Руслана Кішмарії, грузинські диверсанти проникли на територію Абхазії, а абхазькі війська були вимушені відкрити по них вогонь.

Незалежні спостерігачі заявляють, що цей інцидент є ще одним свідченням того, якою непевною і вибухонебезпечною є ситуація в зонах, що прилягають до грузинських територій Абхазії та Південної Осетії, непідконтрольних Тбілісі.
XS
SM
MD
LG