Доступність посилання

ТОП новини

Президент закликає якнайшвидше сформувати дієву коаліцію


Про це повідомила журналістам прес-секретар Президента Ірина Ванникова, розповідаючи про сьогоднішні переговори В. Ющенка з лідерами політичних сил.

І. Ванникова повідомила, що щойно завершився перший раунд таких переговорів, однак не уточнила, з ким саме вони відбувались.

«Глава держави наполягає на якнайшвидшому відновленні повноцінної роботи Верховної Ради і наголошує, що серед першочергових завдань парламенту є питання обрання нового спікера», – сказала І. Ванникова.

За її словами, В. Ющенко неодноразово наголошував на тому, що хоче бачити сильний і відповідальний парламент, який би міг ефективно працювати в умовах нинішньої економічної кризи, зокрема, шляхом швидкого оновлення пакету антикризових заходів.

«Парламентарії мають визначитися з форматом коаліції, яка, на переконання глави держави, має бути не просто номінальним утворенням, а реально дієвою більшістю», – сказала прес-секретар Президента.

І. Ванникова зауважила, що залежно від розвитку ситуації у Верховній Раді Президент продовжить консультації з лідерами парламентських фракцій.

XS
SM
MD
LG