Доступність посилання

ТОП новини

«Єдиний центр» – це група глухонімих» – Яворівський


В ефірі Радіо Свобода народний депутат від фракції БЮТ Володимир Яворівський заявив: «В мене таке враження, що «Єдиний центр» – це група глухонімих, до яких час від часу достукується Президент, маючи з ними якийсь зв’язок і дає їм певні вказівки».

«Юлія Тимошенко сьогодні готова скласти повноваження, якщо постане питання про збереження демократичного вибору України. Яким би він «рахітичним» не був. Юлію Тимошенко можуть відправити у відставку, якщо буде створена нова коаліція. Нова коаліція може призначити нового прем’єра», – зазначив Володимир Яворівський.

А вже народний депутат від фракції НУНС Іван Заєць зауважив: «Створення нової коаліції можливе за однієї умови. Президент і прем’єр мають сісти і домовитись. Вона мають піти на переговори, а не гратися в «дитинство», коли однин піднімає слухавку, а інший її не бере».

За словами Володимира Яворівського, Президент Ющенко не хоче йти на переговори з прем’єром Тимошенко. «Президент має дати вказівку тій частині «НУНС», яка сьогодні є під ним і я думаю, що ми могли б повернутися до демократичної коаліції», – сказав представник БЮТу.

«Існує два підходи, щоб вирішити парламентську кризу. Це конституційний підхід, який передбачає створення коаліції. Другий – це обрати людину, яка не використовуватиме посаду спікера у своїх інтересах. Така людина сьогодні – Іван Плющ. Перший варіант сьогодні нездійсненний. А до другого Верховна Рада ще не доросла. Депутати не розуміють, що треба жертвувати своїми інтересами заради держави», – сказав Іван Заєць.

Натомість Володимир Яворівський з ним не погодився: «У Івана Плюща жодних шансів стати спікером. Третій раз ця людина хоче стати спікером, хоча часи змінилися. Сьогодні нам необхідно повернутися до коаліції у складі НУНС, БЮТ та Блоку Литвина. Насправді все в руках Президента Ющенка».
XS
SM
MD
LG