Доступність посилання

ТОП новини

На заводах Дніпропетровська частину зарплати видаватимуть харчами


Заводи Дніпропетровська видаватимуть частину зарплати працівникам харчами, повідомив перший заступник міського голови Дніпропетровська Анатолій Крупський.

За словами посадовця, великі промислові підприємства укладають із підприємствами харчової промисловості та сільгоспвиробниками прямі договори про закупівлю продуктів харчування без посередників.

Часткова оплата праці харчами, кажуть в міськраді, – це один із антикризових заходів, який допоможе підприємствам вижити в скрутний час.

А втім, прогнози міської влади щодо розмірів зарплат на заводах Дніпропетровська невтішні. Анатолій Крупський каже: якщо зараз вона складає близько 2 тисяч гривень, то до кінця року знизиться на 40-60%.

За прогнозами, у найближчі чотири місяці на підприємствах базових галузей може відбутися суттєве скорочення персоналу – на 10%. Без роботи залишиться до 40 тисяч людей.

Проте поки що більшість заводів міста не вдавалися до масових звільнень: аби зберегти штат, перевели своїх працівників на 4-денний робочий тиждень.

Так, наразі із 13 підприємств машинобудування Дніпропетровська в скороченому режимі працюють сім, одне підприємство зупинилося.

Кризові вища в промисловості Дніпропетровська стали помітні ще у вересні, коли почало скорочуватись виробництво. До кінця року обсяги випуску промислової продукції в місті, як очікують, знизяться приблизно вдвічі.
XS
SM
MD
LG