Доступність посилання

ТОП новини

Дніпропетровські телевізійники припинили голодування


Акція протесту працівників 34-го телеканалу проти можливого рейдерського захоплення студії завершилась після того, як власники телеканалу досягли між собою домовленостей про вирішення всіх спірних питань на чергових зборах акціонерів.

Міський голова Дніпропетровська Іван Куліченко на зустрічі з президією обласної спілки журналістів заявив, що найбільш гостра фаза конфлікту між господарями позаду, надалі усі питання розглядатимуться виключно у правовому полі.

За словами Івана Куліченка, 34-й канал, третина акцій якого належить міській раді, і надалі буде інформаційним майданчиком, на якому зможуть висловлювати думки різні політичні сили та громадськість.

Три дні тому журналісти й технічний персонал 34-го каналу Дніпропетровська оголосив безстрокове голодування. Таким чином телевізійники намагалися захистити свій канал від можливої рейдерської атаки.

За припущенням керівників 34-го каналу, загроза нападу була від кіпрської офшорної компанії, яка вже володіє частиною акцій ЗМІ і хоче стати власником решти.

Журналісти 34-го каналу були впевнені, що на них готують силовий напад і просили захисту в правоохоронців.

34-й канал – це перший муніципальний телеканал в Україні. Нещодавно він відзначив своє 15-річчя. Наразі каналом володіє чотири акціонери. Контрольного пакета акцій немає в жодного. 32% акцій телеканалу належить Дніпропетровській міській раді, ще 32% – кіпрській компанії, яку пов’язують з одним із народних депутатів, по 18% акцій – у керівників 34-го каналу Володимира Білого та Євгена Надіона.

XS
SM
MD
LG