Доступність посилання

ТОП новини

Делегати з’їзду НСНУ ухвалили дві резолюції


Делегати VI з’їзду партії «Народний Союз Наша Україна» ухвалили політичну резолюцію і резолюцію про програму виходу із кризи.

Як повідомляє офіційний сайт «Нашої України», у політичній резолюції висловлюється занепокоєння тим, що на 18-му році державної незалежності фундаментальні цінності української нації залишаються під загрозою.

Надзвичайно тривожним є той факт, що національна безпека держави залишається під загрозою. Прагнення Росії контролювати пострадянський простір, відповідні заяви російських високопосадовців, інспіровані Кремлем антиукраїнські провокації, вторгнення російських військ на суверенну територію Грузії свідчать про реальність цієї загрози, йдеться у рехолюції.

У резолюції про програму виходу із кризи йдеться про те, що в Україні прем’єр-міністр Юлія Тимошенко «замість того, щоб захищати українців від наслідків кризи, 2 вересня зруйнувала демократичну коаліцію. Новостворена прокремлівська більшість ПР-БЮТ-КПУ схвалила цілу низку законів, які мали єдину мету: зруйнувати основи внутрішньої та зовнішньої політики держави, послабити її національну безпеку і розбалансувати систему державного управління. Внаслідок цих авантюрних дій на економічну кризу наклалася політична криза, загостривши й без того складну фінансову та соціальну ситуацію в Україні».

При цьому, заявляють автори документа, «на тлі недієздатного парламенту та популістської політики Прем’єр-міністра реальний внесок у боротьбу з кризою зробив Президент України Віктор Ющенко. З його ініціативи було підготовлено та прийнято антикризовий законопроект, що передбачає утворення Стабілізаційного фонду та збільшення гарантованої суми повернення депозитів громадян. Президент зобов’язав уряд переглянути проект бюджету на 2009 рік і встановити реальні макроекономічні показники, а також зберегти соціальні стандарти”.
З’їзд НСНУ доручив політичній раді партії розробити детальну програму виходу з кризи, а народним депутатам – членам партії забезпечити її законодавче втілення.

XS
SM
MD
LG