Доступність посилання

ТОП новини

Розкрито угруповання, яке займалося замовленими вбивствами в Україні і Росії


Співробітники Головного управління з боротьби з організованою злочинністю Міністерства внутрішніх справ разом зі співробітниками ГУБОЗ МВС у Луганській області, 27 листопада розкрили угруповання, очолюване українцем на прізвисько «Стас», яке займалось вбивствами на замовлення в Україні й Росії.

За повідомленням прес-служби ГУБОЗ МВС, угруповання складалося з раніше судимих жителів Луганської області, Києва, а також Росії (уродженців Чечні).

Угруповання діяло протягом 2000-2008 років на території двох країн, займалися вбивствами на замовлення, розбійними нападами з використанням вогнепальної зброї, а також торгівлею людьми й незаконним обігом наркотиків.

На сьогодні учасники угруповання обвинувачені в 4 убивствах протягом 2004-2007 років у Лисичанську й Сіверськодонецьку Луганської області, а також у замаху ще на трьох громадян у Сіверськодонецьку в серпні.

На сьогодні заарештовано двох учасників угруповання й затримано у Керчі (Крим) його лідера «Стаса».

У затриманих вилучені автомат АКС-74В, пістолети ТТ, ІЖ-79, CEZET, а також гладкоствольна штурмова гвинтівка й патрони.

Справа перебуває під особистим контролем міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

********
Раніше співробітники Головного управління з боротьби з організованою злочинністю Міністерства внутрішніх справ в Одеській області затримали 40-річного кримінального авторитета на прізвисько «Заєць», причетного до діяльності бандитського угруповання «Капітошки».

XS
SM
MD
LG