Доступність посилання

ТОП новини

НАТО посилить співпрацю з Україною та Грузією


Міністри закордонних справ країн-членів НАТО вирішили посилити співпрацю з Україною та Грузією без надання їм Планів дій щодо членства в Альянсі.

Про це повідомив журналістам після першого дня засідання Ради Північноатлантичного альянсу генеральний секретар НАТО Яап де Гооп Схеффер.

«Обидві країни продемонстрували прогрес, але багато чого залишилося зробити», – сказав він.

Генсек НАТО зазначив, що міністри закордонних справ країн-членів схвалили сьогодні два ключових рішення: всі елементи попередніх рішень НАТО, в тому числі Бухарестського саміту щодо майбутнього членства України та Грузії, залишаються в силі; НАТО має посилити свою співпрацю з Україною та Грузією.

Посилення співпраці, за словами Генерального секретаря НАТО, означатиме створення національних річних планів для кожної країни, а також посилення інформаційних центрів НАТО у Києві та Тбілісі.

На початку квітня на саміті в Бухаресті лідери країн-членів НАТО ухвалили політичне рішення про те, що Україна і Грузія повинні стати членами організації в майбутньому, однак у Північноатлантичному альянсі не було консенсусу що надання їм Плану дій щодо членства (ПДЧ).

Рішення про надання ПДЧ було відкладене на нинішнє засідання Ради Північноатлантичного альянсу.
XS
SM
MD
LG